2013-2014

Har du börjat kika efter en ny jacka till i vinter? Här får du som tycker det är svårt att vet vilken du skall välja inspiration och tips på snygga vinterjackor för säsongen 2013-2014. Vi går igenom årets modetrender och ger oumbärliga trendtips. Dessutom väljer ut ett antal både billiga och mer exklusiva jackor till både tjejer och killar.

Som brukligt för höst och vinterhalvåret består färgpaletten i första hand av mörkare färger. Svart, mörkbrunt, mörkblått samt grått i olika nyanser är de dominerande färgerna på vinterjackor 2013-2014. Även vitt är en gångbar färg och då framförallt för tjejer. Bland årets färgklickar hittar vi vinröd och olivgrönt. Dessa båda färger ger dig med lite extra energi chans att synas samtidigt som du smälter in i massan på ett smakfullt vis.

röd jacka

Köp hos Johnells.se 2998:-

Aima vinterjacka fuskpäls

Köp för 3499:-

 

Den vuxna stilen

Precis som under fjolåret är den hetaste trenden just nu den vårdade vuxenstilen. Såväl jackor som rockar och kappor skall gärna se affärsmässiga ut. Den brittiska gentlemannen och den moderna affärskvinnan är det utseende som eftersöks.

Det gör att det finns ett ovanligt stort utbud av riktigt fina vinterjackor att välja mellan denna säsong. Stilmässigt är det kortare jackmodeller alternativt halvlånga rockar i tyg, skinn eller barbour som gäller.

Stilfulla vinterjackor

Som nämnt är det stilfullhet som gäller i år. Snygga klassiska designer i lite lyxig material. Gärna kashmir, ull eller skinn.

vinterrock

Köp 4499:-

Billig vinterjacka

Köp 999:-

 

Barbour

Vi har redan nämnt varumärket Barbour som tillverkar klassiskt snygga ytterplagg i ett patenterat regntätt material. Du känner enkelt igen Barbour på de mufflade tyget.

Här en av våra favoritjackor:

brittisk klassiker

Köp 2998:-

och en till ….

 

vinterkappa

Köp 3995:-

Du hittar samtliga Barbour återförsäljare genom att klicka här.

För dig som prioriterar värme!

Även om årets modejackor verkligen är läckra, är det en hel del av oss som behöver ha en lite varmare jacka just under vintern. När gradtalet krymper sig ner mot -20 räcker tunna ytterplagg inte riktigt till och då gäller det att ta till tungviktarna.

Årets hetaste

Det är inget snack om vilket märke som är hetast i år. Parajumpers sopar mattan med alla konkurrenter. Mode, klass och kvalitet är några ledord som varumärket alltid satsar på att leva upp till.

Trendiga Parajumpers

Köp 8695:-

En annan av dess tungviktare som ändå är en lättviktare om man ser till dess faktiska vikt, är jackor från Canada Goose. Varje år som vi tipsar om vinterjackor har vi valt att tipsa om detta märke och de gör vi även detta år.

Canda Goose Dunjackor

 

 

Alla som fått möjlighet att prova på dessa legendariska dunjackor vet vad vi snackar om! Canada Goose är helt enkelt bäst på att hålla värmen.

En annan klassisk märkesjacka som bör nämnas är, svenska Fjällräven. De håller värmen extremt väl utan att vara bulsiga. Med sin typiskt skandinaviska design är Fjällräven en utmanar som man aldrig bör räkna bort.

Post image for Fjällräven jackor – hantverk, funktionalitet och design

Funktionsjackor 2013-2014

Bara för att det är lite kallare och möjligtvis även lite snöigare, finns det ingen anledning att sitta in och uggla. För dig som letar efter ytterkläder för friluftsliv också under vintern, kan vi tipsa om följande plagg:

En viktig aspekt när man letar i kategorin funktionsjackor, är att undersöka plaggets vikt. I år har Norröna gjort sin populäraste lättvikts dunjacka hela 100 gram lättare och samtidigt lyckats med konststycket att gör den uppdaterade Lyngen Down 750 modellen varmare än föregångarna.

Norröna dunjacka

Köp 3995:-

Henri Lloyd parka

Köp 2255:-

Billiga jackor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *