Vinterjackor i damstorlekar

Att köpa ny vinterjacka är utan tvekan en av mer betydelsefulla inköpen man kan göra i klädväg. Även om det finns ett stor urval av vinterjackor speciellt utformade för damer, är det trots allt många som kämpar med en att hitta en jacka som både håller dig varm och torr, samtidigt som du tillåts behålla dina kvinnliga former.

Hur gör man då för att hitta vinterjackor för damer som är både snygga och bekväma utan att man blir ruinerad på köpet?

Först och främst, det lönar sig alltid att köpa kvalitet. Bra vinterjackor kan hålla uppemot 10år, vilket innebär att om plagget kostade säg 5000kr att köpa in blir den årliga kostnaden 500kr, inte så farligt va? Särskilt inte Om man jämför vad man lägger på exempelvis underkläder under samma period.

Viktigast är därför inte priset utan att hitta en dam vinterjacka eller kappa som passar din stil och du trivs med! Men gör för allt i världen inte misstaget att köpa en för tunn vinterjacka, satsa på ett fodrat ytterplagg som tål kyl. Om du tycker den är allt för varm och bylsig att bära under de inte så kalla vinterdagarna, är det bättre att komplettera med en enklare vinterkappa. Ett annat alternativ är att satsa på en skaljacka, då får du en mycket anpassningsbar vinterjacka.

Något som du också bör tänka på är att välja färg med omsorg. Väljer du att köpa en vinterjacka i en tillfälligt trendig färg riskerar du att den nästa år är fullständigt ute ur bilden. Därmed inte sagt att du inte skall satsa på en vinterjacka av årets mode. Att välja kläder av senaste modell behöver inte betyda att de inte går att använda i flera säsonger, ett tips är dock att i första hand köpa vinterjackor i färgerna vitt eller svart, då dessa färger i stort sett alltid är gångbara.

Butiker som säljer vinterjackor avsedda för tjejer och damer

Den som är intresserad av att shoppa kläder på nätet, har ett stort antal klädbutiker att välja mellan. Det bör därför inte vara några problem att hitta en trivsam vinterjacka i en av webbutikerna.

Om du är på jakt efter en riktigt trendig dam vinterjacka rekommenderar vi ett besök hos Nelly och Smartgirl. Ett par andra butiker som erbjuder snygga damkläder till humana priser är Ellos, Bubbleroom och H&M. För friluftsentusiasten rekommenderas även ett besök hos Outnet å de varmaste.