Snygg pälsjacka åter trendigt

För ett par år sedan var det nästan ingen som en tänkt tanken att välja pälsjacka, man valde istället praktiska vinterjackor som tål vatten och väta bättre.  Men nu har pälsjackor återfått lite av sin forna status.  Det är lite lyx och glamour över att bära en vinterjacka med detaljer av päls.

Den huvudsakliga anledning till att pälsjackan under en period knappt syntes till i varken webbutiker eller på stan, beror sannolikt på det utbredda motstånd mot pälsuppfödning i vårt land. Och trots att det numera finns flera olika typer av fuskpälsar, har intresset under flera år varit svalt för pälsar överhuvudtaget.

Redan i början förra året kunde man dock ana en antydan till ökat intresse för pälsjackor av olika slag. Det var plötsligt mode att bära extravaganta och luxuösa kläder. Stora kollektioner med detaljrika plagg i distinkta material och i högklassiga utföranden presenterades på modemässor runtom i världen.

Att tänka på innan du köper pälsjacka

  • Jackor tillverkade helt eller delvis i päls, tål en viss mängd regn och väta. Viktigt att tänka på är emellertid att denna typ av ytterplagg suger åt sig vätska, därför är det särskilt viktigt att se till att låta den blöta jackan torka ordentligt efter användning i mycket blött väder.  Snabbtorka aldrig en din pälsjacka med hjälp av torkskåp eller element , låt den istället självtorka i rumstemperatur.
  • Pälsjackor bör alltid förvaras torrt och svalt. Detta är särskilt viktigt  att tänka på under heta sommarmånader. Utsätts pälsbeklädda plagg för extrem värme riskerar pälsen att tappa fästet och trilla av.
  • Det går att tvätta pälsjackor, men du bör alltid gå mycket varsamt fram när du rengör en päls. Först och främst skall du se till att använda ett så skonsamt och milt rengöringsmedel som möjligt. Vanligt schampo och lätt uppvärmt vatten, är  i regel tillräckligt, för att få pälsjackan ren och snygg.
  • Satsa på kvalitet istället för någon av de billigaste varianterna. Många fuskpälsar är av undermålig kvalitet och efter endast mycket liten användning är de, så gott som förstörda. Det lönar sig därför i regel att lägga till någon eller ytterligare ett par hundralappar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *