Nu blir det vinter, kylan på väg till Sverige 2011

Förra året vid denna tid, hade Sverige redan hunnit vänja sig vid vinter, kyla och snö. 2011 har varit annorlunda på alla sätt och vis, den varma hösten har dröjt sig kvar och det varma vädret har gjort att vinterkläder sålt dåligt. Flera tidningar däribland Expressen i artikeln: Har du plockat fram din vinterjacka än? har skrivit om hur butiker sålt vinterjackor till fyndpriser, en logisk följd eftersom det inte funnits någon anledning att plocka fram tjockjackan.

Men nu tala experterna om att vintern är på gång. Kyla kan komma redan till helgen med temperaturer som kryper ner mot noll. Det kalla vädret medför risk för halka och bilister uppmanas ta det extra varsamt i trafiken. Ett snöområde kan eventuellt komma in över Västra Götaland och Svealand under Lördagen, men något bestående snötäcke blir det sannolikt inte frågan om i inledningsskedet hävdar meteorologerna.

I början av nästa vecka väntas kylan ta Sverige i ett allt fastare grepp när temperaturerna sjunka ytterligare några grader. Det är helt dags att förbereda sig inför vintersäsongen, bilägaren bör överväga att byta till vinterdäck och de svenska garderoberna bör ses över, så att de innehåller allt från raggsockor, underställ, mössa och handskar till parkas, overaller och skidbyxor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *