Moderiktiga män – viktigare än någonsin

Att vara rätt klädd, hålla god hygien och lukta gott är förmodligen viktigare än någonsin tidigare. Vårt yttre talar om för vår omgivning hur vi vill bli bemötta.

Det är inte en slump att mäklare och andra säljare ofta är lite uppklädda och det finns otaliga undersökningar som visar att både män och kvinnor påverkas mer av hur människor är klädda och uppför sig än vad de faktiskt säger.

Så har det nog alltid varit, men det är tveklöst så att utsidan blivit viktigare överlag. Ett område där detta särskilt märks är det ökade intresset för mode bland män.

Hela och rena kläder är inte tillräckligt

Blickar man bakåt i tiden, var det egentligen inte så länge sedan som ”en vanlig svensk” bara ägde ett fåtal klädesplagg. Länge var det därför få förunnat att klä upp sig, istället räckte det gott och väl att hålla sig med hela och rena kläder. I det moderna samhället är denna tanke nästan skrattretande, att ha hela och rena kläder är ett absolut minimikrav.

För personer som lever och verkar i dagens samhälle är kraven betydligt högre, det gäller att klä sig rätt utifrån sin position.

Konsten att klä sig med stil som man

Man brukar ibland säga att män har det betydligt lättare än kvinnor att klä sig och i viss mån är det nog så. Det finns nämligen ett par enkla riktlinjer som du kan välja att följa, för att klä dig med stil:

Innan vi börjar titta på vad du skall ha på dig, vill vi understryka vikten av att alltid se till att hålla en god hygien. Det är även viktigt att se till att hålla efter håret och att ha ett välansat skägg.

Det kanske viktigaste plagget är förmodligen jackan. En stilig rock eller klassisk jacka ger ett gott första intryck. Skjorta eller piké är två plagg som med fördel kan användas vid professionella sammankomster. Finbyxor är i regel att föredra framför jeans, även chinos kan användas.

En klassisk klädstil som man handlar i stora drag om att inte sticka ut för mycket, men att ändå synas. För att ändå framstå som unik, intressant och som en man med karaktär är det därför särskilt viktigt att välja vilka personliga accessoarer man bär med omsorg.

Vilket bälte du bär och hur vilken klocka som sitter på din arm har stor betydelse för hur du kommer att uppfattas. Kom ihåg att det är helheten som räknas, välj därför endast att bära smycken och accessoarer som du trivs med själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *